Programul de antrenament la CIFMO “Speed and Fun”

Cursurile Centrului de Instruire si Formare in Modelism “Speed and Fun”, se desfasoara in locatia special amenajata din Grand Arena Mall din Berceni, la etaj, beneficiind de toate utilitatile necesare desfasurarii activitatii intr-un mod profesionist. Aici sunt amenajate doua din putinele circuite de modelism indoor existente in Romania pentru automodele cu radiocomanda clasa 1/10 si clasa 1/28.

Cursurile se desfasoara in zilele de Luni,Marti, Miercuri si Vineri, intre orele 18-19.30, pe grupe de varste ( Mini 8-12 ani, Juniori 13-18 ani). In zilele de Joi, Sambata si Duminica sunt organizate antrenamente cronometrate si concursuri pe circuitele RC Grand Arena.

Cursul de incepatori dureaza 60 de ore (aprox. 5 luni) si cuprinde elementele principale de pilotaj si lucrul cu automodele. In cadrul cursului sunt invatate elemente de baza pentru pilotajul automodelelor radiocomandate, date tehnice privind intretinerea, repararea si adaptarea masinilor in functie de suprafata de rulare.

La aceste cursuri se folosesc automodelele electrice de viteza Kyosho Miniz, scara 1/28 pe care le detine central de instruire sau automodelul propriu pentru cei care au aceste automodele.

In cadrul cursurilor se organizeaza competitii interne intre cursanti pentru a dezvolta stapanirea de sine in situatii de presiune competitionala.

Dupa cursul de incepatori se obtine carnetul de pilot sportiv, cu licenta de sportiv la club, pentru a participa la competitiile oficiale organizate de Federatia Romana de Modelism si la alte concursuri.

Cursurile de avansati se fac dupa de se trece de cursul de incepatori, si se efectueaza cu automodele de off-road buggy sau short course scara 1/10. Aceste cursuri cuprind elemente de completare a cunostintelor tehnice si elemente practice de perfectionare a indemanarii in pilotajul automodelelor. Cursantii isi folosesc cunostintele de fizica si matematica, pe care le aplica in partea practica si invata cum sa foloseasca sculele si dispozitivele necesare acestor operatiuni.

Toti participantii la cursuri beneficiaza de preturi preferentiale la automodelele si accesoriile necesare activitatii, prin parteneriatul incheiat cu magazinele Speed Rc.

De asemenea, pilotii inscrisi la cursuri beneficiaza de acces gratuit la circuitele RC Grand Arena unde isi pot folosi automodelele proprii pentru antrenament si distractie.

Inscrierile se pot efectua prin email florin@speedandfun.ro sau telefon 0722.536.877 de Luni pana Vineri intre orele 9-18, incepand cu data de 30.03.2014.

Instructor: Florin Supeala.

Cursurile incep cu 01 aprilie 2014. Pretul cursurilor este de 195 lei/luna/persoana (12 ore).